Ostfylld kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

låter gott!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer à 90 - 100 g
  • 4 tandpetare
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • fyllning
  • 4 msk färsk , hackad basilika
  • 2 msk mager kesella
  • 2 msk riven mager stark ost
  • 1 msk pressad citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk ansjovispasta (ansjovis mosas slät + några droppar vitvinsvinäger)
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. smörj en plåt eller använd bakplåtspapper. börja med fyllningen. blanda samman 3 msk av basilikan med resten av ingredienserna i en liten skål. skär ett snitt horisontellt i varje kycklingfilé och fördela fyllningen i fickan. tillslut öppningen med en tandpetare.
    2. hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna och stek kycklingen så att den blir gyllenbrun på ytan. lägg över kycklingen på plåten. strö över mozzarellan och resten av basilikan. efterstek i nedre delen av ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt färdiglagad. täck med folie om den blir för brun. servera genast.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben