Ostfylld kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Viktväktarvis. Smaskens ! 7½ points per portion

Ingredienser

  • 100 g ricottaost
  • 2 kvistar färsk rosmarin eller salvia (eller 1 tsk torkad)
  • 1 schalottenlök
  • 4 kycklingfiléer, 500 g
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk chillipulver
  • 280 g pasta t.ex. tagliatelle
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Hacka färska kryddor, skala och hacka löken. Blanda färskosten med kryddor och lök. Smaksätt med svartpeppar. Skär ett djupt snitt längs med varje kycklingfilé och öppna så det blir som en ficka. Fyll fickorna med ostblandningen. Fäst ihop med tandpetare. Lägg kycklingfilén i en ugnssäker form. Blanda honungen med chilipulver.Pensla filéerna med blandningen. Ugnsstek kycklingen tills köttet är helt genomstekt och ytan har fin färg ca 15-20 min. Vänd dem ev en gång under tiden. Ta bort tandpetarna och servera med pastan och en sallad.
    2. Bör inte frysas.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben