Ostfylld kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Vitlök och basilika ger härlig smak aåt denna läckra kyckling.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 tandpetare
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • Fyllning
  • 4 msk färsk , hackad basilika
  • 2 msk kesella
  • 2 msk riven stark ost
  • 1 msk pressad citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk ansjovispasta
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansjovispasta: Mosa ansjovisen med en gaffel eller kör den i matberedare till en slät massa. Tillsätt ett par droppar vitvinsvinäger.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en plåt eller använd bakplåtspapper.
    3. Börja med fyllningen. Blanda samman 3 msk av basilikan med resten av ingredienserna i en liten skål.
    4. Skär ett snitt horisontellt i varje kycklingfilé och fördela fyllningen i fickan. Tillslut öppningen med en tandpetare.
    5. Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna och stek kycklingen så att den blir gyllenbrun på ytan.
    6. Lägg över kycklingen på plåten. Strö över mozzarellan och resten av basilikan. Efterstek i nedre delen av ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är helt färdig. Täck med folie om den blir för brun. Servera genast med klyftpotatis, hasselbackspotatis eller stekt kulpotatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben