Ostfyllda färsbiffar

Serverar: 4 portioner

Köttfärs är räddningen för många när fantasin tryter. Lättlagat, omtyckt och bra pris är egenskaper som tilltalar.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk fransk matlagningssenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör och olivolja till stekningen
  • 125 g mozzarella (1 påse)
  • Till såsen
  • 500 g passerade tomater
  • 1 1/2 msk konc. kalvfond
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ev lite majsena till redning
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med ägg, kryddor, pressad vitlök, kalvfond och senap. Forma 8 jämnstora färsbiffar. Lägg en skiva mozzarella mitt på hälften av biffarna. Täck över osten med de fyra biffar som återstår och tryck till kanterna så biffarna försluts. Stek biffarna i lika delar smör och olivolja.
    2. Värm passerade tomater i kastrull. Smaksätt med örter, kalvfond, salt och vitpeppar. Om man vill kan såsen redas av med majsena löst i lite vatten, men det är inte nödvändigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben