Ostfyllda oxjärpar med gräddsås

Jättegoda! Dessutom mycket enkla att göra.

Ingredienser

  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk finhackad persilja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 150 g smakrik ost i tärningar
  • Gräddsås
  • 3 msk mjukt smör
  • 3 msk mjöl
  • 1 ½ dl vatten
  • 1½ msk koncentrerad kalvfond
  • 2 dl mjölk
  • 1 ½ -2 dl vispgrädde
  • 2-3 tsk vinbärsgelé
  • 2 tsk socker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk, blanda alla ingredienser till en smidig färs. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Forma små rulader med en matsked. Gör ett hål i ruladen och stick ner en osttärning. Se till så färsen täcker osten. Stek ruladerna gyllenbruna i smör.
    2. Blanda smör och vetemjöl till en redning. Blanda ner vatten och koncentrerad kalvfond i en kastrull, låt koka upp. Häll på mjölk och grädde, låt koka upp. Vispa ner redningen och låt såsen koka några minuter. Blanda ner vinbärsgelé och smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
    3. Tips: Servera kokt potatis, lingonsylt och färsk inlagd gurka till järparna. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kekke46 25 september 2011

    Hej! Idag har jag gjort dina järpar underbart goda. Och såsen var så god. Hade västerbotten ost i mina. Blir fem poäng från oss här :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben