Ostgratinerad blomkål

Serverar: 4 portioner

En sommarklassiker som står sig. Servera som den är eller tillsammans med kokt potatis eller grovt bröd. Koka kålen lätt så att tuggmotståndet är kvar.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, ca 700 g
  • 140 g tärnat bacon
  • 4 dl Kelda pastasås mild ost
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g riven ost, gratäng
  • ½ dl hackad persilja
  • Tillbehör
  • Eventuellt kokt potatis eller grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Ansa och koka blomkålshuvudet knappt mjukt i 6-8 minuter. Stek baconet knaprigt. Lägg blomkålshuvudet i en ugnssäker form. Häll över ostsåsen och peppra. Strö över riven ost och fördela bacon runt blomkålen.
    3. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö över hackad persilja. Servera blomkålen som den är eller med nykokt potatis eller grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben