Smakar gott som ensam grön rätt eller som tillbehör till skinka eller stekt bacon. Vill du ha en lättare gratängsås, byt ut halva mängden mjölk mot buljong.
Ingredienser
750 - 800 g blomkålshuvud
Sås
3 msk smör
2 msk vetemjöl
3-4 dl mjölk
Salt
Peppar
En doft muskot
2 dl riven ost
Hackad persilja, efter smak
Instruktioner
Värm ugnen till 250°.
Dela blomkålen i buketter och koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt buketterna rinna av och lägg dem därefter på ett ugnsfat.
Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med mjölk eller buljong. Krydda och koka 5 minuter. Ta såsen av värmen. Rör ner osten.
Slå såsen över blomkålen.
Gratinera tills osten har smält, ca 10-15 minuter.
Strö på persilja.
tips, man kan även ha i lite stekt bacon, och mosa ihop resterna och servera som mos dagen efter.
Tack för tipset, det låter väldigt gott :-) Hälsningar MrsC