Ostgratinerad broccoli med ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag serverar knaprigt bacon till. Ursprungsreceptet rekommenderar även böckling, makrill eller tonfisk till.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 400 g fryst broccoli
  • 100 g herrgårdsost
  • 4-6 tomater
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Koka broccolin ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Den ska vara knappt färdigkokt. Häll av vattnet och lägg broccolin som en sträng i mitten på ett ugnsfast fat eller form. Skiva tomaterna och lägg dem i rad vid sidan om broccolin. Krydda på tomaterna och täck med ostskivor. Koka äggen 5 minuter. Lyft av kastrullen men låt äggen ligga kvar i kokvattnet ytterligare 5-10 minuter. Medan äggen ligger blir klara, sätt in gratängfatet i ugn på 275 grader i ca 5-10 minuter tills osten smälter ner över broccolin.
    2. Skala äggen och skär i halvor eller klyftor och garnera den färdiga gratängen. Servera med knaperstekt bacon och/eller prinskorv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben