Ostgratinerad köttfärslimpa

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel att göra, sköter sig själv i ugnen & gott att äta.

Ingredienser

  • 800 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 3 msk créme fraiche
  • 2 msk philadelphiaost (yogort)
  • Citronpepper
  • Salt
  • 1 Gul paprika
  • 2 tsk Limeolja
  • 1 vitlök
  • 1 rödlök
  • Riven gratängost
  • Sockerärtor
  • Matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop köttfärsen mef ägg, créme fraiche, philadelphiaost och limeolja.
    2. Finhacka rödlöken och häll i smeten. Skala och pressa vitlöken i köttfärsröran. Citronpeppar och salt efter smak.
    3. Bland ihop alltsamman och forma färsen till en limpa i en ugnsäker form. Skiva paprikan, tryck i den skivade paprikan i köttlimpan.
    4. Strö över gratängosten på köttlimpan. Lägg sockerärtor, sidan om köttfärslimpan. Häll lite grädde över köttlimpan så att osten blir kvar.
    5. 175 g i mitten av ugnen. Servera med potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben