Ostgratinerad palsternackssoppa med valnötter

Serverar: 4 portioner

Franskinspirerad soppa med härligt mustig smak och gott täcke av bröd och ost.

Ingredienser

  • 400 g palsternacka
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl röda linser
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl torrt vitt vin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl crème fraiche
  • 12 skivor rostade baguette
  • 3 dl riven cheddar, Kvibille
  • 1 dl valnötter
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva palternacka och lök. Färs löken i smör i en kastrull. Tillsätt palsternacka, linser, buljong, salt och vin. Koka under lock ca 10 minuter. Tillsätt sambal oelek och crème fraiche.
    2. Sätt ugnen på grill 250 grader. Häll soppan i 4 ugnssäkra portionsskålar. Lägg 3 skivor bröd i varje skål. Strö över ost och valnötter.
    3. Gratinera i övre delen av ugnen 5-7 minuter tills osten fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben