Ostkaka med citrussallad

Serverar: 4 portioner

En lite smalare variant av ostkaka. 224 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 ägg
  • ½ dl mellangrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk socker
  • 250 g keso naturell
  • 25 g sötmandel
  • 1-2 bittermandlar
  • Citrussallad
  • 1 blodgrape
  • 1 apelsin
  • Rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg, grädde, vaniljsocker och socker. Vänd ner keson. Hacka sötmandeln fint och riv bittermandeln fint. Blanda ner i smeten. Fördela i små ugnsfasta formar. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter tills ostkakan fått fin färg.
    2. Skala grapefrukten och apelsinen med en kniv och skär loss hinnfria klyftor. Servera ostkakan ljummen med citrusen och garnera med rosmarin.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    svengelsk 1 januari 2013

    Roligt att kunna göra 'svensk' ostkaka. Serverade med hallon, så jag har inte betygsatt. Det blev mycket gott och var lättgjort.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben