En lite smalare variant av ostkaka.
224 kalorier per portion
Ingredienser
2 ägg
½ dl mellangrädde
1 tsk vaniljsocker
1 msk socker
250 g keso naturell
25 g sötmandel
1-2 bittermandlar
Citrussallad
1 blodgrape
1 apelsin
Rosmarin
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg, grädde, vaniljsocker och socker.
Vänd ner keson. Hacka sötmandeln fint och riv bittermandeln fint. Blanda ner i smeten. Fördela i små ugnsfasta formar.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter tills ostkakan fått fin färg.
Skala grapefrukten och apelsinen med en kniv och skär loss hinnfria klyftor.
Servera ostkakan ljummen med citrusen och garnera med rosmarin.
Roligt att kunna göra 'svensk' ostkaka. Serverade med hallon, så jag har inte betygsatt. Det blev mycket gott och var lättgjort.