Ostmuffins med rökt kalkon

Serverar: 20 portioner

Dessa härliga matiga bullar passar utmärkt som tilltugg till en god soppa. Men de passar även perfekt som picknickbullar, fyll dem då gärna med lite färskost.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl yoghurt naturell
  • ½ dl matolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl gräslök
  • 200 g rökt kalkon, i hel bit
  • 200 g lagrad cheddarost
  • Tillbehör
  • Muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman ägg, mjölk, yoghurt, olja och senap.
    2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och flingsalt i en separat skål. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
    3. Hacka gräslöken fint. Skär kalkonen i kuber, ca 1x1 cm stora. Riv osten grovt. Blanda ner kalkonbitar, ost och gräslök i smeten.
    4. Fördela smeten i 20 formar. Grädda muffinsen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben