Ostpanerad skinkschnitzel

Serverar: 4 portioner

Panera skivorna av skinkinnanlår i ost och ströbröd och stek dem gyllene i smör- saftigt och gott

Ingredienser

  • 4 skivor skinkinnanlår
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl riven lagrad prästost
  • 2 msk smör
  • 2 msk matolja
  • Kaprisdip
  • 1/2 dl kapris
  • 6 ansjovisfiléer
  • 2 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Banka ut en köttskiva itaget med en kavel eller handen på en skärbräda, de ska bli 2-3 mm tunna. Blanda mjölet med salt och peppar i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en annan tallrik. Häll ströbröd och ost i e tredje tallrik. Vänd köttet först i mjölblandningen, sedan uppvispat ägg och sist ströbrödsblandningen. Stek schizlarna i smör och olja på medel värme tills de är vackert gyllenbruna och genomstekta.
    2. Kaprisdip: Hacka kapris och ansjovis. Blanda med créme fraiche. Servera schnizlarna med klyftpotatis, sallad och Kaprisdip.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben