Plommonfyllda rulader

Serverar: 4 portioner

Söndagsmiddag med frisk syra av färska plommon och röda bär.

Ingredienser

  • 8 skivor skinkschnitzel, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 6–8 mogna plommon
  • 1 msk Arla® ekologiskt smör
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ dl röda vinbär
  • Sås
  • 2 dl Arla Köketekologisk matlagningsgrädde
  • ½ dl vinbärsgelé
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk kalvfond
  • Instruktioner

    1. Banka ut köttet till ca ½ cm tunna skivor. Salta och peppra.
    2. Dela, kärna ur och lägg plommonen på köttet. Rulla ihop till rulader och fäst med tandpetare.
    3. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, gelé, soja, senap och fond.
    4. Låt ruladerna koka under lock ca 10 min.
    5. Strö över persilja och vinbär. Servera med kokt potatis och vinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben