Festgryta med persikor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och fruktig gryta!

Ingredienser

  • 300 g skinkschnitzel
  • 200 g skinka, rökt
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salvia, smulad
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 420 g persikor, konserverade
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Smält margarinet i en vid gryta och mjukfräs löken.
    2. Strimla skinkschnitzeln och tärna skinkan. Bryn köttstrimlorna i margarin i en stekpanna. Lägg över köttet i grytan tillsammans med skinktärningarna.
    3. Späd med vatten, fond och 2 dl av matlagningsgrädden.. Smula ner salvian och låt grytan koka ca10 minuter eller tills köttet är färdigt.
    4. Rör ut vetemjölet med resten av grädden. Häll redningen i grytan och koka ett par minuter.
    5. Häll av spadet från persikorna och skär dem i klyftor. Tillsätt persikoklyftorna och låt grytan bli genomvarm. Servera grytan med kokt ris och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bomagnus 11 september 2008

    Detta var en mycket uppskattad rätt när jag bjöd mina barnbarn på den så den kommer jag att göra fler gånger

    CucinadiAnna 18 oktober 2011

    Denna rätt fick smaklökarna att må gott i kväll. Kan verkligen rekommendera den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben