Ostpanerad torskfilé med basilikasås

Detta recept är toppengott!

Ingredienser

  • 4 bitar torskfilè ca 600 g
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • 2 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • Rapsolja till stekning
  • Basilikasås
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • Saften från ½ citron
  • 1 tsk maizena
  • ½ kruka basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • Persilja
  • Potatis
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbrödet med parmesanosten. Krydda fisken med salt och peppar och panera med parmesanblandningen.
    2. Skala och skiva morötterna och vitlöksklyftorna tunt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tills skivorna börjar mjukna.
    3. Koka ihop buljongen, grädden och citronsaften till 3 dl. Red såsen med maizena utrört i lite vatten. Mixa såsen med basilikan och parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek torskfilén gyllenbrun på bägge sidor.
    5. Garnera med en kvist persilja och servera med morötterna, såsen och pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tessan28 27 januari 2011

    God fiskrätt!!! nästa gång jag gör denna rätten så ska jag ej ha så mycket citronsaft i såsen, men det är ju en smaksak ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben