Ostpasta med valnötter

Serverar: 4 portioner

När man kokar pastan och morötterna knappt färdiga får man ett lägre GI.

Ingredienser

  • 3 morötter, ca 300 g
  • 2 purjolökar, ca 350 g
  • 200 g fullkornspasta
  • Ostsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven Kvibille Cheddar
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och strimla dem sedan med potatisskalare. Skär purjolöken i långa strimlor. Skala och hacka vitlöken.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, al dente, lägg i morötter och purjolök när det återstår 1/2 min av koktiden.
    3. Fräs vitlöken i en kastrull. Häll på grädden och låt den koka ihop någon minut. Rör i salt, peppar, ost och nötter.
    4. Servera såsen till pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben