Ostsoppa med örtolja

Serverar: 4-6 portioner

Krämigt. Norrländska råvaror i en härlig soppa.

Ingredienser

  • 1 liten aubergine
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ dl olivolja
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 280g
  • 1 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 8 dl riven västerbottensost
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • Örtolja
  • 1 kruka hackad basilika
  • 1 kruka hackad timjan
  • 1 dl olivolja
  • Servering
  • Lantbröd
  • Instruktioner

    1. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor, salta och pensla på rikligt med olivolja. Låt stå och dra ca 20 minuter.
    2. Skär kronärtskockorna i halvor och pensla med olivolja.
    3. Koka upp vatten och buljong. Rör i västerbottensost.
    4. Tillsätt vin, grädde och timjan, koka upp. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt på svag värme till servering.
    5. Grilla grönsakerna i en grillpanna.
    6. Mixa basilika och timjan med olivlja till en tjock olja. Skär skivor av lantbröd i trekanter, pensla med olivolja och stek i grillpanna.
    7. Servera soppan i skålar. Lägg försiktigt i de grillade grönsakerna, ringla över örtoljan och servera med det grillade lantbrödet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben