Osttortellini med spenatsås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb, enkel laktovegetarisk.

Ingredienser

  • 400-500 g hackad eller hel frusen spenat
  • 1 pkt ostsås (Kelda)
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk margarin
  • 2 msk olivolja
  • Vitpeppar
  • Salt efter smak
  • 3-4 portioner osttortellini, färsk eller torr
  • Instruktioner

    1. Koka upp några liter pastavatten
    2. Har du ej färsk tortellini bör du börja koka pastan redan nu. Koka enligt bruksanvisningen på förpackningen.
    3. Hacka löken och fräs den försiktigt gul och blank i lite olivolja och margarin blandat, på medelvärme. Använd en tjockbottnad gryta. Rör om då och då. Ha gärna locket på när du inte rör så blir löken mjuk och fin lättare.
    4. Skala vitlöken
    5. Häll i den frusna spenaten och ostsåsen. Rör om då och då. När den börjar bli varm och puttrar så är det dags att pressa i vitlöken och smaksätta med buljongen, peppar och salt (smula gärna buljongtärningen först så den fördelar sig jämt i såsen). Rör om då och då.
    6. Låt rätten puttra 3-7 minuter efter att den blivit riktigt varm. Om man vill ha mildare vitlökssmak låter man den puttra den längre tiden. Men tänk på att C-vitaminer flyr vid för långa koktider.
    7. Häll av vattnet från tortellinin när den är klar och häll. lite olivolja på och rör om. Rätten är klar att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben