Oxfile Gordon Ramsay

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Såg i programmet "F-word" och lagade idag. Hur gott som helst! Rekommenderas varmt!

Ingredienser

  • 1 charlottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 100 g ostronskivling och shitake svamp
  • 100 g champinjoner
  • 2 msk hackad gräslök
  • 4 msk vispad grädde
  • 1 stor äggula
  • 4 oxfiléskivor ä 180g 4 cm tjocka
  • 3 msk nyriven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 220 grader. Finhacka charlottenlök och fräs den i 1 msk olivolja,tillsammans med den oskalade vitlöksklyfta i ca 5 min.Tillsätt 2 msk olivolja och lägg i chamnpinjonerna,shitake och ostronskilvling som du har delat i större bitar.Fräs alltsammans i ytterligare 7 minuter.Svampfräset ska få färg och vätskan ska dunsta bort.Ta ut vitlöksklyftan och lägg över svampfräset i en bunke och låt svalna. Vispa grädden,tillsätt äggulan,1 msk Parmesan,hackad gräslök,svampfräs och salta och peppra efter smak.Rör om. Salta och peppra oxfiléskivor på varje sida.Värm en stor non-stick stekpanna,det ska vara riktig hett.Bryn filéerna runt om i 2-3 minuter. Lägg över filéerna i en ugnsform.Toppa varje filé med 2 msk svamp-grädde mix och strö över Parmesan. Baka i ugnen i 7 minuter tills det har fått fin färg. Servera med stekt färskpotatis kryddad med rosmarin och vitlök!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben