Oxfilé i grönpepparsås

Serverar: 4 portioner

Gäster till middag en fredagskväll direkt efter jobbet? Svårt att hinna med festmaten? Lösningen kan heta oxfilé i grönpepparsås - godare än så kan det knappt bli på en kvart.

Ingredienser

  • 400 - 500 g oxfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3/4 tsk salt
  • 3 msk konjak
  • 2 dl tjock grädde
  • 1 msk grönpeppar
  • 0,5 tsk buljongpulver med köttsmak
  • 1 tsk ljus , fransk senap
  • 0,5 tsk dragon
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Putsa oxfilén väl och skär den i 4-8 skivor. Bryn matfett i en stor stekpanna och låt det få ganska kraftig färg. Lägg i köttskivorna och stek dem till kraftigt brun färg. Salta lätt, vänd köttet och salta igen.
    2. Häll på konjak, låt den bli varm och sätt en brinnande tändsticka vid ena sidan av pannan. Ha ett lock till hands ifall du behöver kväva lågorna.
    3. Slå i grädde och tillsätt grönpeppar, buljongpulver, senap och dragon. Mal svartpeppar över och låt allt sjuda ett par minuter. Smaka av såsen och salta om det behövs. Servera omedelbart.
    4. Servera med pommes chateau, gärna djupfrysta.

    Liknande recept

    3.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (4)

    Blindness 31 oktober 2009

    Jag hade ingen konjak hemma så det fick bli brandy (bara lite mindre, 2 msk) men oj vilket gott recept! Sen hade jag ingen ljus fransk senap så jag tog Gravelejs och det funkade också bra!

    bes51659 7 mars 2010

    Så god sås!

    LinuxSam 19 juli 2011

    Enkelt att laga och mycket uppskattat av gästerna. Första gången jag flamberade något men det gick bra. Kommer definitivt att tillagas flera gånger.

    soder86 30 december 2011

    Underbar sås! Fantastiskt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben