Oxfilé i snöre

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En annorlunda variant med oxfilé.

Ingredienser

  • 750 g oxfilé (välputsad)
  • bomullsbindgarn
  • 3 kvistar timjan
  • 1 liten kvist rosmarin
  • 3 lagerblad
  • 3 schalottenlökar
  • 2 palsternackor
  • 1 morot
  • 1 liten bit selleri
  • Sockerärter
  • Salladslök
  • Sparris
  • 2 dl vitt vin
  • 2 liter god buljong
  • Smör och olivolja till stekning
  • Ev. arrowrot till redning
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    Bind upp oxfiléerna som på bilden och bryn dom väl. Bind även ihop de färska kryddorna i en liten bouqette (bunte). Skala och skär alla grönsakerna i fina bitar, bryn dem i smör och olivolja så de blir vackert gyllenbruna. Häll på vinet och buljongen. Låt grönsakerna, kryddorna och oxfilén brässera ca 10 minuter. Lyft upp allt och låt buljongen koka ihop till önskad smak och konsistens, red ev. av försiktigt med lite arrowrot utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar. När oxfilén skall serveras kokas buljongen upp och allt läggs i igen. Toppa gärna med lite hackade färska örter. Servera med pressad potatis eller en fast smakrik potatisgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben