Oxfilé med böngroddsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Asiatiska smaker

Ingredienser

  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Böngroddssallad
  • 5 dl färska böngroddar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0,5 zucchini, tunt strimlad
  • Dressing
  • 0,5 st röd chili
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk riven ingefära
  • 0,5 dl skalade sesamfrön, torrostade
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk rostad sesamolja
  • Till servering
  • Romansallad
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet. Salta och peppra.
    2. Bryn köttet runt om i smör i en het panna. Stek klart i ugnen till en innetemperatur om 56 grader. Låt vila 30 minuter på en skärbräda.
    3. Blanda all ingredienserna till salladen och dressingen. Vänd ihop och smaka av med salt. Skär köttet i så tunna skivor det går och servera i salladsblad toppat med böngroddssalladen och ris vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben