Oxfilé med mandeltäcke

Serverar: 4 portioner

Det här är en perfekt rätt att bjuda på till nyår.

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 75 g smör
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 tsk senap
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk ströbröd
  • 1 påse flagad mandel
  • 3 paprikor
  • ca 5 dl vatten
  • Salt
  • 5 msk olja
  • 2 msk vinäger
  • 1 krm timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet runt om i lite matfett i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform. Smält smöret i en kastrull och blanda ner vitlök, senap, persilja och mandel. Fördela blandningen över köttet. Gratinera i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter.
    2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar på längden. Koka upp vatten med salt och lägg i paprikabitarna. Låt koka några minuter.
    3. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
    4. Häll bort kokvattnet från paprikan och häll över vinägrettsåsen.
    5. Servera oxfilén och den marinerade paprikan tillsammans med potatisgratäng och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben