Oxfilé med parmaflarn och hasselnötspotatis

Serverar: 8 portioner

Detta är en riktig festklassiker i ny tappning!

Ingredienser

  • 1 1/4 kg oxfilé
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Smör
  • 2 små rödlökar
  • 4 dl crème fraiche gourmet bearnaise
  • 1 dl vitt vin
  • 8 skivor parmaskinka
  • Persilja
  • Hasselnötspotatis
  • 800 g små delikatesspotatisar
  • 1 1/2 dl hasselnötter
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Skär köttet i 4 tjocka skivor, dela på mitten. Salta och peppra. Bryn hastigt i smör i het stekpanna. Lägg på ett ugnssäkert fat och låt kallna. Skala och klyfta löken, fräs halvmjuk i smör på svag värme. Ta upp och låt kallna.
    2. Vispa ihop crème fraiche och vin i en stor gryta. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna.
    3. Hit kan man förbereda.
    4. Sätt ugnen på 175°. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, 10 – 12 min om köttet önskas rosa. Värm såsen med löken.
    5. Hasselnötspotatis: Sätt ugnen på 175°. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Grovhacka nötterna. Klicka på smöret. Salta och strö över nötterna.
    6. Baka potatisen i mitten av ugnen ca 30 min. Rör om några gånger under tillagningen.
    7. Servera köttet med såsen och toppa med parmaflarn och persilja. Servera med hasselnötspotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben