Oxfilé med persiljebearnaise

Serverar: 8 portioner

Oxfilé med smaker från Medelhavet.

Ingredienser

  • 8 skivor oxfilé, ca 1,2 kg
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • Smör
  • 1 burk grillad, marinerad paprika, 200 g
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl grovriven Kvibille cheddar, extralagrad
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 500 g körsbärstomater
  • 4 dl Arla Köket crème fraiche, bearnaise
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt i smör i het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Låt paprikan rinna av. Skär den i små bitar. Blanda paprika, vitlök, ost och hälften av persiljan. Hit kan man förbereda.
    2. Sätt ugnen på 225°. Lägg paprikaröran på köttet och tomaterna bredvid. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 15 min (rosa kött).
    3. Värm crème fraiche med resten av persiljan. Servera köttet med såsen och klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben