Oxfilé med rotsaksrösti och havtornssky

Lyxig oxfilé på en bädd av rotsaksrösti som toppas med en läcker havtornssky. En festmiddag som går snabbt att laga.

Ingredienser

  • 800 g oxfilé, i skivor
  • Rösti
  • 200 g fast potatis
  • 200 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 50 g parmesanost
  • 1 ägg
  • 1 kruka oregano
  • Smör och rapsolja att steka i
  • Havtornssky
  • 3 dl rött vin
  • 1 dl havtorn
  • 3 dl kalvfond
  • 1 rödlök
  • Garnering
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Riv rotsakerna på den grova sidan på ett rivjärn, blanda med riven parmesanost, strimlad oregano och ägget. Stek röstin i vanlig rapsolja och en klick smör tills den är frasig.
    2. Bryn finhackad rödlök och slå på rödvin. Reducera till hälften. Häll på kalvfonden och reducera till bra konsistens. Om det behövs red av såsen med lite maizena. Före servering lägger du i havtornen.
    3. Bryn den skivade oxfilén i smör och rapsolja på båda sidorna.
    4. Lägg röstin på tallrikar med oxfilén ovanpå och häll på havtornsskyn. Garnera med oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben