Oxfilé med sötpotatiskräm

Serverar: 8 portioner

Saftig oxfilé som möter en krämig sötpotatiskräm med chévreost i sig. Mmm!

Ingredienser

  • Ca 1200 g oxfilé
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • 800g sötpotatis
  • 300 g chèvreost
  • 2-3 tsk vitvinsvinäger
  • Tillbehör
  • Gröna salladsblad
  • 4 lime, skurna i skivor
  • Sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader. Putsa oxfilén och lägg den i en ugnssäker form. Blanda spiskummin, paprikapulver, salt och peppar och klappa in i köttet. Sätt in en stektermometer så att spetsen kommer i mitten av köttbiten. Sätt in köttet i ugnen och låt stå tills innertemperaturen är ca 60 grader. Man kan ta det tidigare om man vill ha det rödare, men vid 60 grader är det fortfarande rosa. Räkna med att det kan ta mellan 1 och 2 timmar på denna låga värme.
    2. Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk och häll av vattnet. Skär bort kanten på osten och smula ner den bland sötpotatisen. Mixa potatisen och osten till en slät puré. Smaka av med salt och peppar och gärna lite vinäger för att möta sötman i potatisen.
    3. Ta ut köttet och servera det skuret i skivor, gärna med lite mer malen peppar ovanpå, tillsammans med sötpotatispurén, salladsblad, skivor av lime och en klick sambal oelek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben