Oxfilé med vitlökssvamp

Serverar: 4 portioner

Underbart gott.

Ingredienser

  • 500-600 g oxfilé
  • 10 stora vitlöksklyftor
  • 300 g svamp, gärna vild
  • 1 purjolök (det gröna)
  • 75 g fetaost
  • 1 dl mild yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 2 msk hackad basilika
  • Smör eller olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mosa feta och blanda med yoghurt, honung och basilika. Skala och dela vitlöken i 2-3 delar på längden. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Ansa svampen och skär den i bitar. Stek i matfett och krydda med salt och peppar. Blanda ner vitlöken och det strimlade gröna från purjolöken. Låt den bli lite mjuk. Bryn filéerna i lite matfett och låt eftersteka på svag värme. Servera köttet på svampröran och toppa med en klick oströra.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben