Oxfilé med whiskysås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Blanda gärna ihop såsen och häll över filén skuren i skivor i en eldfast form och låt stå några timmar och marinera. Sen är det bara att sätta in formen i ugnen och steka den.

Ingredienser

  • Ca 1 kg oxfilé
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl soya
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk whisky
  • Instruktioner

    Skär oxfilén i 3 cm tjocka skivor och lägg i en eldfast form. Pressa vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienserna till såsen och slå över köttet. Sätt ugnen på 175 grader och stek i 1-1,5 timme. Servera gärna hasselbackspotatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben