Oxfilé på köksmästarvis

Serverar: 4 portioner

Oxfilé med konjak, serverad med hemmagjorda klyftpotatis, blandad grönsallad och varma tomater.

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé, ca 2 cm tjocka, 500-600 g
  • 2-3 msk smör
  • Salt
  • Vit- eller svartpeppar, grovt krossad
  • ½ dl konjak
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk fransk senap
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Platta till köttskivorna med händerna, så att de blir större och tunnare. Bryn smöret i en stekpanna, lägg i köttskivorna och stek dem 1-2 min. på var sida. Krydda med salt och krossad peppar. Ta upp köttet. Häll konjaken i stekpannan och tänd på den. Stå inte för nära - det kan slå upp höga lågor! Släck lågorna med ett lock, häll i grädde och tillsätt senap och persilja. Vispa så att allt blandas och låt såsen småkoka någon minut. Smaka av. Lägg i köttet och låt det bli varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben