Oxkött i öl och ketchup i lergryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar

Jättegott

Ingredienser

  • 600 g putsat oxkött
  • 2 lökar
  • 2 fänkål
  • 1 bunt hackad libsticka
  • 2 dl porter (öl)
  • 2 dl Heinz Tomatoketchup
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    Skär köttet i stora tärningar samt löken och fänkål i halva skivor. Värm olja i en ugnsäker gryta, lergryta tex och bryn allt noggrant. Tillsätt hackad libsticka, öl och ketchup. När det börjar koka sätter du lock på grytan och kör in den i ugnen på 170 grader i 1,5 timme. När köttet är klart garnerar du med lite grönt och serverar direkt från grytan. Servera Rotfruktmos till eller vanlig mos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben