Oxrullader med soltorkade tomater och vitlöksfärskost

Serverar: 4 portioner

Perfekt till fredagsmyset är dessa rullader. Med den goda såsen över pressad potatis blir rätten en härlig start på helgen.

Ingredienser

  • 16 skivor innanlår från nöt
  • 16 skivor bacon
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 dl vitlöksfärskost
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl öl
  • 2 dl kalvfond
  • 20 g hackad persilja
  • 1 kg mjölad potatis
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg ut alla köttskivor på en arbetsbänk. Salta och peppra.
    2. Dela de soltorkade tomaterna på längden. Lägg en matsked av vitlöksfärskosten och en halv soltorkad tomat på varje skiva.
    3. Rulla ihop och vira sedan bacon runtom och vik in den sista biten så baconen håller ihop rullen. Stek rulladerna i en gjutjärnspanna så de blir gyllenbruna.
    4. Svetta löken med smör. Slå på kalvfond, öl och grädde. Låt koka på svag värme i 60 minuter. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten
    5. Strö persilja över rulladerna och pressa potatisen före servering. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben