Pad thai-nudlar i krämig jordnötssås

Serverar: 2 portioner

En bra förutsättning för att känna sig nöjd efter en måltid är att ha ätit alla smaker: Sött, salt, starkt, beskt, surt och umami. Denna underbara pad thai-rätt uppfyller det, perfekt! Receptet ger ca 1 liter sås - om det blir sås över fungerar den utmärkt som dipp eller som lyxig salladsdressing och håller ca 1 vecka i kylen. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

  • Pad tahi-såsen
  • 4 medjool-dadlar
  • 2 msk jordnötssmör
  • 5 soltorkade tomater
  • 2½ dl olivolja
  • ½ dl tamarisoja
  • ½ solovitlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • ½ dl agavesirap
  • 2 tsk salt
  • ½ röd chili
  • ½ dl färskpressad citronjuice
  • 1 msk tamarindpasta
  • 1 lime, rivet skal
  • 2½ dl vatten
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • ½ dl vinäger
  • Thaisalladen
  • ½ dl morotsspiraler
  • 1 dl zucchinispiraler
  • ½ dl strimlad rödkål
  • 1 dl strimlad vitkål
  • 1 dl strimlad spetskål eller kinakål
  • 3 skivade broccolibuketter
  • 3 msk hackad färsk mynta
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • 1 dl kelpnudlar/sjögräsnudlar
  • Topping
  • Kokoschips
  • Mandel
  • Äpple
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser till såsen i blendern och mixa till en slät konsistens.
    2. Gör spiraler av zucchini och morot med din grönsaksskärare, har du ingen så använd en osthyvel och hyvla tunna strimlor. Strimla övriga grönsaker tunt med kniv eller mandolin.
    3. Lägg kelpnudlarna/sjögräsnudlarna i ett durkslag och skölj med vatten. Låt rinna av. Hacka topping ingredienserna.
    4. Lägg upp allt i skålar. Vill du servera salladen portionsvis tar du två fyllda nävar grönsaker per person, häller 1 dl sås över och blanda runt väl. Strö på topping. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben