Pad thai-nudlar i krämig jordnötssås
En bra förutsättning för att känna sig nöjd efter en måltid är att ha ätit alla smaker: Sött, salt, starkt, beskt, surt och umami. Denna underbara pad thai-rätt uppfyller det, perfekt!
Receptet ger ca 1 liter sås - om det blir sås över fungerar den utmärkt som dipp eller som lyxig salladsdressing och håller ca 1 vecka i kylen.
Glutenfri, äggfri och laktosfri.
Ingredienser
Pad tahi-såsen
4 medjool-dadlar
2 msk jordnötssmör
5 soltorkade tomater
2½ dl olivolja
½ dl tamarisoja
½ solovitlök
2 cm färsk ingefära
½ dl agavesirap
2 tsk salt
½ röd chili
½ dl färskpressad citronjuice
1 msk tamarindpasta
1 lime, rivet skal
2½ dl vatten
1/4 tsk cayennepeppar
½ dl vinäger
Thaisalladen
½ dl morotsspiraler
1 dl zucchinispiraler
½ dl strimlad rödkål
1 dl strimlad vitkål
1 dl strimlad spetskål eller kinakål
3 skivade broccolibuketter
3 msk hackad färsk mynta
3 msk hackad färsk koriander
3 msk hackad färsk basilika
1 dl kelpnudlar/sjögräsnudlar
Topping
Kokoschips
Mandel
Äpple
Instruktioner
- Lägg alla ingredienser till såsen i blendern och mixa till en slät konsistens.
- Gör spiraler av zucchini och morot med din grönsaksskärare, har du ingen så använd en osthyvel och hyvla tunna strimlor. Strimla övriga grönsaker tunt med kniv eller mandolin.
- Lägg kelpnudlarna/sjögräsnudlarna i ett durkslag och skölj med vatten. Låt rinna av. Hacka topping ingredienserna.
- Lägg upp allt i skålar. Vill du servera salladen portionsvis tar du två fyllda nävar grönsaker per person, häller 1 dl sås över och blanda runt väl. Strö på topping. Servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)