Päron och chokladpaj

Paj med smak av choklad, päron och mint.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3 päron
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, gärna med hög kakaohalt
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 6 noblesse med mintsmak eller after eight
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Hacka ihop vetemjöl, vaniljsocker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant. Ställ i kyl ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet på 200° i ca 10 minuter.
    2. Fyllning: Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner äggsmeten i chokladblandningen.
    3. Skala och dela päronen i halvor. Lägg halvorna i formen med den runda sidan uppåt. Häll på chokladsmeten.
    4. Lägg en noblesse eller after eight på varje päronhalva. Grädda kakan i 20-25 minuter.
    5. Serveras med lätt vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben