Päron- och chokladshake

Serverar: 2 portioner

Päronkompott, chokladsås, chokladglass, grädde och körsbär. Underbara smaker i ett och samma glas!

Ingredienser

  • 2 dl päronkompott
  • 4 skopor chokladglass
  • 1 dl mjölk
  • Päronkompott
  • 3 päron, skalade, i bitar
  • ½ dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk nystött kardemumma
  • Toppa med
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 körsbär
  • Chokladsås
  • 1 dl vatten
  • 1 dl kakao
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Päronkompott: Skär päronen i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, socker, citron och kardemumma och koka på medelvärme tills vätskan nästan kokat bort. Låt kallna.
    2. Chokladsås: Vispa ihop ingredienserna i en kastrull och värm tills sockret lösts upp. Häll på kanna och ställ kallt.
    3. Vispa grädden. Ringla lite chokladsås på insidan av två höga glas. Lägg hälften av päronkompotten i botten av glasen. Mixa sedan snabbt ihop glass, mjölk och resten av päronkompotten. Fyll blandningen i glasen och toppa med vispad grädde, chokladsås och ett körsbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben