Päron- och hallonkaka

Serverar: 8-10 portioner

Läcker kaka med god kombination av päron, hallon och mandelmassa.

Ingredienser

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • Rivet skal och saft av ½ citron
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 st päron
  • 100 g hallon, färska eller frysta
  • 150 g mandelmassa, grovt riven
  • Garnering
  • Färska hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ihop smör, socker samt citronskal- och saft till en fluffig smet. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten och vänd ihop allt till en smidig smet. Fördela smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
    3. Skala och kärna ur päronen. Dela varje päron i 8 klyftor. Fördela dem fint i smeten. Fördela hallonen över och till sist den grovt rivna mandelmassan.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Täck kakan med aluminiumfolie i slutet av gräddningstiden om det behövs. Låt kakan svalna i formen i ca 30 minuter.
    5. Dekorera kakan med färska hallon och sikta över florsocker.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben