Päron- och ingefärskaka

Serverar: 6 portioner

Enkel och god kaka.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 175 g strösocker
  • 175 g extra fint vetemjöl, siktat
  • 1 msk mald ingefära
  • 3 ägg, lätt uppvispade
  • 450 g päron
  • 1 msk farinsocker eller råsocker
  • Instruktioner

    1. Smöra en djup kakform 20 cm i diameter och klä bottnen med bakplåtspapper.
    2. Rör samman allt smör utom 2 msk med strösocker, mjöl, ingefära och ägg.
    3. Bred ut smeten i formen och jämna till ytan med en slickepott. Skala, kärna ur och skiva päronen. Pensa päronskivorna med pressad citronsaft. Lägg på päronskivorna . Strö över farinsocker eller råsocker och klicka över resten av smöret.
    4. Grädda kakan i 180 grader varm ugn i 35-40 minuter eller tills den är gyllengul och känns fjädrande när du trycker lätt på den. Servera kakan varm med glass eller lättvispad grädde om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kattis63 20 september 2008

    Jättegod! Har gjort den i kväll.Päron och ingefära är så gott tillsammans.Tack för receptet/ Katarina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben