Päron smulpaj

Serverar: 6 portioner

Väldigt gott

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 150 g smör
  • 3/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 100 g hackade hasselnötter
  • 500 g skalade, urkärnade färska päron
  • smör eller margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och blanda i övriga ingredienser till en smulig massa.
    2. Smörj pajformen. Skiva päronen och lägg i botten på formen. Fördela smuldegen över päronen. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 20 minuter.
    3. Servera pajen ljummen med lite lättvispad grädde eller creme fraiche till.
    4. Päronen kan ersättas med valfri frukt eller bär.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben