Päron smulpaj
Serverar:
6 portioner
Väldigt gott
Ingredienser
Smuldeg
150 g smör
3/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
3 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
100 g hackade hasselnötter
500 g skalade, urkärnade färska päron
smör eller margarin till formen
Instruktioner
Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och blanda i övriga ingredienser till en smulig massa.
Smörj pajformen. Skiva päronen och lägg i botten på formen. Fördela smuldegen över päronen. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 20 minuter.
Servera pajen ljummen med lite lättvispad grädde eller creme fraiche till.
Päronen kan ersättas med valfri frukt eller bär.
Liknande recept
Smulpaj med päron & blåbär
4-6
1
Karins smulpaj
4.6
4-6
12
Smulpaj med hallon, blåbär eller björnbär
5
8
Smulpaj
4.7
7
smarrig smulpaj.
4.7
20 min
5-7
11
Smulpaj jordgubb och vit choklad
4.5
40 min
4-6
17
Syltade päron till ost
5
8
2
Fläskfilé med päron
4.5
4
2
Grekisk smulpaj
4
40 min
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!