Päronchips med kardemumma

Torkade päronchips är gott som snacks, blir fint på tårtan eller är knapriga i salladen. Torktiden varierar beroende på hur tunt du skurit chipsen. Tänk på att päronen torkar något även efter att du tagit ut dem ur ugnen, så ha dem inte inne för länge. Blir de ändå för mjuka kan du alltid stoppa in dem i ugnen en gång till. Om du inte vill att päronen mörknar, kan du pensla dem lätt med lite citronvatten innan du gräddar dem.

Ingredienser

  • 3 fasta päron
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på varmluft 80 grader.
    2. Skär päronen i tunna skivor, helst med en mandolin. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. De kan ligga tätt men inte på varandra.
    3. Grädda 2-4 timmar. Vänd efter halva tiden när päronen börjar krulla sig i kanten.
    4. Gräddningstiden beror på hur tunt du skurit päronen. Öppna gärna luckan då och då, och släpp ut lite luft.
    5. Pudra dem med stötta kardemummakärnor och socker. Förvara dem torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben