Päroncrèpe med chokladsås

Serverar: 4-6 portioner

En dessert som de flesta bli imponerade av.

Ingredienser

  • 6 fasta päron
  • 1 lime
  • 1 vaniljstång
  • 1 l vatten
  • 3½ dl strösocker
  • 10-12 svartpepparkorn
  • 3 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Socker
  • 1 dl kakao
  • 1 msk cognac
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 dl Cointreau
  • Instruktioner

    1. Pressa limen och häll saften i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem tillsammans med den urskrapade stången i kastrullen. Tillsätt vatten, socker och svartpepparkorn. Koka upp.
    2. Skala päronen och lägg ner i kastrullen. Koka tills päronen är knappt mjuka (15-20 min), häll i hälften av Cointreau. Låt dem kallna i lagen.
    3. Ta upp päronen, skär dem i klyftor och ta bort kärnhuset.
    4. Vispa ägg , mjöl och mjölk och en nypa salt. Stek pannkakor av det, inte för tjocka . Låt svalna
    5. Blanda vatten, socker och kakao i en kastrull. Koka upp under omrörning tills en fin smet uppstått. Häll i spriten. Låt koka ihop någon minut tills såsen tjocknar.
    6. Värm och lägg pannkakan i en stekpanna lägg på päronhalva/or och vik . Häll på resten av likören och flambera. Ringla över såsen.
    7. Skeda upp ett äggformad hög med glass vid sidan , snöa över lite florsocker . Dekorera med mynta och en physalis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben