Päronfyllda smördegsflarn

Serverar: 4 portioner

En enkel och god efterrätt som avnjuts med vaniljvisp.

Ingredienser

  • 2 ark fryst smördeg
  • 2-3 päron
  • 2 bitar syltad ingefära
  • saften av ½ citron
  • 3/4 dl råströsocker
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 2½ dl vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Låt smördegen tina något. Lägg smördegsplattorna omlott och kavla ut dem på längden. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
    2. Dela päronen och kärna ur dem. Skär dem i tunna skivor och lägg lite omlott på smördegen. Skiva ingefäran runt och lägg mellan päronskivorna. Pressa över citron och strö över sockret. Vik upp kanterna ca 1 cm och nyp ihop kanterna runtom med en gaffel. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
    3. Grädda smördegsflarnen i ca 10 minuter eller tills det fått fin färg och päronen blivit lite mjuka.
    4. Vispa vaniljvispen och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben