Skala och skär päronen i 4-6 klyftor beroende på hur stora de är. Koka upp socker och vatten med citronskivan. Koka päronklyftorna någon minut och låt dem svalna i lagen.
Ljumma mjölken till 37 grader fingervarmt. Smula jästen och rör ut i lite av mjölken. Häll i resten av mjölken, socker, salt och kardemumma. Tillsätt hälften av smöret och arbeta till en slät smet. Klicka i resten av smöret och så mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter. Arbeta väl. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Ta upp på bakbord och knåda degen. Kavla ut till en avlång kaka. Skär i ca 30 remsor.
Låt päronklyftorna rinna av och vira en remsa runt varje. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda i 240 grader ca 8 minuter.