Päronkaka i liten långpanna

Serverar: 18-20 portioner

De ljuvliga dofter som sprids när den här kakan gräddas är bara början på en delikat upplevelse. Denna päronkaka erbjuder en smak av vanilj, kanel och ingefära. Dubbel sats till stor långpanna 30x40 cm

Ingredienser

  • 6 halvfasta anjoupäron
  • 4 ägg
  • 4 dl råsocker, strö
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk mald kanel
  • 1-2 tsk mald ingefära
  • 100 g margarin
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 C. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och lägg dem sedan i en skål med vatten och citron för att de inte ska mörkna under du förbereder smeten.
    2. Vispa ägg och råsocker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, vaniljsocker, kanel och ingefära. Smält matfettet. När fettet svalnat något hälls mjölken i.
    3. Tillsätt mjöl- och halva mjölkblandningen i äggvispet. Rör smeten slät och rör sedan ner resten av mjölkblandningen i äggvispet. Rör smeten slät och rör sedan ner resten av mjölkblandningen.
    4. Häll smeten i en smord och bröad ungnsform 25x30 cm.
    5. Torka av päronklyftorna och stick ner dem jämnt i smeten, det blir tätt.
    6. Grädda kakan längst ner i ugnen 35-40 min. Stickan du känner med ska vara nästintill torr när kakan är färdiggräddad.
    7. Skär upp i lagom stora bitar när kakan svalnat, servera med en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass. Det blir extra festligt om du dekorera med några citronmelissblad,

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kristinrichardson 26 september 2011

    Jättegod...saftig och lättbakad tycker personal och barn på förskolan Bäckleken

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben