Päronkompott med vaniljkräm och havrekrisp

Serverar: 4 portioner

De goda svenska päronen kommer väl till pass i denna snabba dessert. Med krispiga havreflarn och mjuk vaniljkesella smakar kompotten nästan som paj.

Ingredienser

  • 4 päron
  • ½ dl ljust muscovadosocker eller vanligt strösocker
  • 2 krm kanel
  • ½ dl päroncider
  • ½ vaniljstång
  • 1 burk vaniljkesella
  • 6 havreflarn
  • Instruktioner

    1. Skär bort kvistfästena från päronen, kärna ur och skär dem i sockerbitsstora kuber. Lägg dem i en kastrull med socker, kanel och päroncider.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både stång och frön i kastrullen.
    3. Koka mjuka 5-10 minuter beroende på hur hårda päronen är. Fördela päronkompotten i glas. Toppa med vaniljkesella och krossade havreflarn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben