Päronkyckling med sting

Serverar: 4 portioner

Härlig hetta i en middag för hela familjen...

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Arla smör att steka i
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 päron
  • 1 dl rostade, grovhackade valnötter
  • ½ dl grovhackad mynta
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta och bryn dem i smör i en stekpanna.
    2. Skala och hacka vitlöken.
    3. Blanda crème fraiche, buljongtärning, vitlök, ingefära och sambal oelek i en gryta. Lägg i kycklingen.
    4. Låt koka under lock ca 5 min.
    5. Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Stek klyftorna i smör i en stekpanna.
    6. Lägg ner dem i grytan och strö över valnötter och mynta. Servera med kokt ris, gärna vildrisblandning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben