Päronmuffins med yoghurt

Serverar: 12 portioner

Lite nyttigare, där yoghurten gör de här godbitarna riktigt saftiga. Variera gärna dina muffinsar med andra smaksättningar t ex: Äpple, kanel och kardemumma Plommon och vanilj

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 päron
  • 2 msk socker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk malen ingefära
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner yoghurt och mjöl blandat med bakpulver. Skala och kärna ur päronen och skär i bitar. Vänd runt med socker, citronskal och ingefära.
    2. Fördela smeten i muffinsformar. Gärna stående i ett muffinsbleck. Tryck ner frukten med en sked. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben