Päronpaj med dinkelsmul och vaniljgrädde

Serverar: 4 portioner

Ibland vill man ha en klassisk fruktpaj med smultäcke. Dinkelmjöl har lägre GI än vanligt vetemjöl.

Ingredienser

  • 6 päron
  • 2 msk vatten
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl halvgrovt dinkelmjöl
  • 3 msk fruktsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2-3 dl vispgrädde
  • Frön från 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär päronen i ganska små bitar. Koka med vattnet tills de blir lite mjuka och mosiga. Lägg päronmoset i en smord ugnsfast form, eller 4 portionsformar.
    2. Blanda smör, dinkelmjöl, fruktsocker och ingefära till en smulig massa. Fördela smulmassan över päronmoset och låt bara stå i ugnen tills ytan blir gyllene.
    3. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Häll grädden i en skål och tillsätt vaniljfrön. Vispa grädden och servera pajen varm, ljummen eller kall med en gräddklick.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben