Päronpaj med rosépeppar

Serverar: 10 portioner

Denna päronpaj med sin ovanliga smakkombination av mandelmassa och rosépeppar blir snabbt en sensation som ger mersmak!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl extra fint mjöl
  • 2 msk strösocker
  • 75 g kylskåpskallt margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • Skal av en halv citron
  • 2 päron
  • 2 ägg
  • 2 - 3 tsk rosépeppar
  • Tillbehör
  • Pajform med löstagbar kant , cirka 24 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, socker och margarin, skuret i bitar, till en grynig massa.
    2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop det till en deg. Använd gärna en matberedare. Svep in degen i folie och låt den vila kallt i ca 15 minuter. Värm ugnen till 200 grader.
    3. Gör under tiden fyllningen: Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Skölj citronen och riv skalet på den fina sidan av rivjärnet. Skala och skär päronen i små tärningar.
    4. Vispa upp äggen. Blanda ner mandelmassan och citronskalet i äggvispet.
    5. Tryck eller kavla ut degen i en osmord pajform. Fördela fyllningen i pajskalet. Strö över rosépeppar.
    6. Grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter tills den fått fn färg. Låt pajen svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben