Päronpaj med valnötter

Serverar: 8 portioner

Helt ljuvlig är denna päronpaj som förutom päron innehåller valnötter och apelsin.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 msk rörsocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 250 g kesella
  • ½ dl vetemjöl
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 2-3 päron
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter 26 cm i diameter. Låt degen vila i kylen ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Vispa ägg och socker pösigt till fyllningen. Blanda i kesella, mjöl och apelsinskal. Skala päronen och skär i klyftor. Häll smeten i formen och stick ner päronklyftorna. Strö över grovhackade valnötter och tryck ner dem lite.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Servera pajen med lättvispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben